Videoblogg: roterande sidoplanka med extra vikt

Postat på

Eftersom jag tränar väldigt mycket bål så tröttnar jag ganska snabbt på de övningar jag har. Jag försöker hela tiden variera mig, angripa magen från olika vinklar, pricka inre, yttre och sneda magmusklerna och välja övningar där jag kan utmana mig för att bli starkare.

I morse hittade jag på en ny variant på en gammal favorit. Roterande sidoplanka jobbar mycket med både transversus och obliquerna dvs de sneda musklerna. Jag vill dock inte behöva göra 30 reps eller mer innan det börjar kännas, då är övningen för lätt för mig. Därför testade jag att göra den med en hantel i övre handen och då blev den genast tyngre. På filmen kör jag med en femkiloshantel och då är 10 reps precis lagom så man behöver inte en speciellt tung vikt för att det ska ge bra resultat!

Om du inte kan se filmen här i bloggen så hittar du den även här.

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.