Träning på övertid

Postat på

Efter två dagars vila och halsont kände jag mig idag tillräckligt bra för att våga mig ut på en promenad. Det var så härligt väder ute så det gick inte att låta bli! Jag blir en liten solknarkare på vintern (i och för sig på sommaren också) och blir nästan beroende av de få stunder med solljus som erbjuds. Snö och sol, finns det någon bättre kombination?

Jag har funderat lite på det här med stressen över att gå över tiden. Jag har läst en del om andra gravida och de beskriver det som att varje dag de går över tiden känns som en vecka och de vill till varje pris att bebisen ska komma ut. Jag läste en hel del om just ”att sätta igång förlossningen” i helgen och efter att ha sett det ena tipset hemskare än det andra så kände jag bara en sak.

Det blir när det blir.

Att dricka massa konstiga oljor, springa i trappor, käka det ena eller det andra, dricka alkohol (!) eller skotta snö för att på så sätt stressa igång förlossningen, det är för mig helt absurt. Att födas är en tillräckligt stor stress för det lilla barnet, ska den då inte ens få komma ut när den själv känner sig redo? Vem är jag att bestämma när det är dags, har jag verkligen rätt att ta det beslutet?

Det är väl klart att man längtar efter att få träffa bebisen men det får finnas någon gräns för egoismen.

Istället väljer jag att se det positivt, passar på att unna mig allt det jag vill göra, känna friheten och bara ta det lugnt. Detta är de sista dagarna på mycket länge som jag kommer att kunna göra saker utan att ta hänsyn till en annan individ, varför inte njuta av det då? Givetvis förstår jag om man har ont, är jättetrött eller tung och på annat sätt mår illa av att vara gravid men jag mår så oförskämt bra så jag klarar nog ett par dagar till. Sedan två veckor tillbaka, när bebisen fixerade sig, så har jag ju inte ens ont i fogarna längre, så jag tänker bara tacka och ta emot, och njuta av att må så bra!

(En parentes är på sin plats här, självklart påverkas mitt liv i varje sekund av att jag är gravid. Varje gång jag ska böja mig ner, knyta en sko, ta av mig en sko, sätta mig, resa mig, lägga mig, nysa, hosta, skratta, välja kläder i garderoben, luta mig över handfatet för att kunna måla mascara, undvika att halka ute, sitta bekvämt i soffan, sätta mig i bilen, ta mig ur bilen, sova mer än 2-3 timmar i stöten osv osv. Det får man räkna med och är egentligen inte ens värt att nämna, och framför allt inte värt att klaga över. Det jag säger är att under omständigheterna mår jag kanon!)

Med det sagt, jag lever som vanligt tills det är dags. Ikväll blir det rygg på gymet!

Skam den som ger sig, idag fick jag tag i vinterkängor. Jag har hela tiden velat ha just dessa men tyckt att de var för dyra (2000 kr) men nu var de på rea. Det lönar sig att trängas i mellandagshetsen ibland!

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.