Träna upp din balans och bålstyrka!

Postat på

Dagens pass blev en lunchklass kettlebells, även denna vecka fokus på rörlighet och balans. Balans hör för mig så mycket ihop med bålstyrka, är du stark i bålen så orkar du stabilisera dig och håller då balansen. Många har svårt för att förstå det där, de hävdar istället att ”jag har dålig balans och har alltid haft det”. Så kanske det är men du kan definitivt träna upp den genom att stärka upp din bål!

Balans handlar också väldigt mycket om kroppsmedvetenhet. Är jag tillräckligt uppmärksam på min kropp för att märka om jag förflyttar kroppens tyngdpunkt åt ena eller andra hållet? Eller tror jag att vikten är i mitten när den i själva verket ligger mer åt ena sidan?

Vi gör ofta en övning på de här balans- och bålpassen som går ut på att stå på två kettlebells, flytta vikten från sida till sida och så småningom lyfta en hand i taget. Det är ofta väldigt svårt att lyfta i början, för att man helt enkelt inte lagt över all vikt på den andra armen, men så fort man lärt sig att faktiskt lägga all vikt på en arm så kan man göra nästan vad som helst med den andra. Det är så häftigt att se deras utveckling och de som har tränat med mig länge fixar nu den här övningen hur lätt som helst.

Här kan ni se ovanstående exempel på en kanonbra balansövning som stärker upp hela bålpartiet samtidigt som den ökar inkroppsmedvetenhet och statiska styrka i hela överkroppen.

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.