Speedad löpning och jävla bomull!

Postat på

Typiskt bra dag. Började med att träna en klient en bit utanför stan, tungt och bra pass, fantastiskt roligt med så motiverade klienter! Vi hann med lite poseringsträning också, vilket behövs en hel del av om man ska tävla i Bodyfitness. Vidare för en fettmätning med en annan klient, och lite snack om framtida projekt. Vi smider storslagna planer och jag kan knappt vänta på att få dela dem med er!

Hem för lite lunch och sedan ett par timmar vid datorn, kost och träningsupplägg för tre helt nya klienter denna vecka, jättekul! Jag förundras hela tiden över hur olika alla individer fungerar. Det finns inte ett program som blir det andra likt, eftersom alla har olika förutsättningar och framförallt olika mål. Otroligt inspirerande!

När maten landat ordentligt i magen stack jag ut på dagens löppass. Jag hade planerat för ett lugnt distanspass som skulle avslutas med en kvarts löpskolning. Med tanke på hur laddad jag varit på att träna hårt, hela förra veckan då jag höll igen, så var det ju rena idiotin att tro att det faktiskt skulle gå att få till ett lugnt distanspass.

När första kilometern går på 5.21 är det egentligen bara att hålla i sig och blunda. Första halvan gick i motvind och jag fick jobba lite för att inte tappa tekniken helt. Det är så lätt att hamna i ett för stort löpsteg och en för sittande stil när det blåser så. När jag sedan vände och fick vinden i ryggen drog jag av en kilometer på 4.54, nästa lite lugnare på 5.14 och den avslutande på 4.51.

Hoppsan!

Hmm, hur blev det såhär…

Lätt jogg en stund för att sänka pulsen och sedan en stunds löpskolning, med bla tripping, skipping, hälkickar och hälgång. Hälkickarna sög ordentligt i baksida lår och skippingen kändes i de ganska ömma låren efter gårdagens kettlebells.

Dagens irritationsmoment var helt klart mina strumpor. Jag springer aldrig i bomullsstrumpor. ALDRIG. Jag går inte ens i bomullsstrumpor till vardags, jag äger typ två par och de ligger mest i lådan. Jag hatar dem, eftersom de alltid glider runt på foten. I morse tog jag av någon (helt oförklarlig) anledning på mig ett av de paren, och innan jag skulle ut och springa orkade jag inte byta. Spela roll, många springer ju alltid med bomull, nog vet jag ja överlever, tänkte jag.

IDIOT.

Efter 350 meter fick jag stanna första gången och dra upp dem då de var halvvägs ner under foten. Vilken skit!

Numera har jag bara ett par bomullsstrumpor i garderoben. Vi får väl se hur länge de överlever…

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.