Seg solskenslöpning och träningsplanering

Postat på

Det var precis så underbart ute som jag trodde att det skulle vara! Solen värmde på näsan, det luktade vår i luften och jag kunde riktigt känns hur alla celler i kroppen sög åt sig av ljuset.

Kroppen var däremot lite seg, vilket jag såhär i efterhand inte är så förvånad över. Lite sömn hela veckan, alldeles för lite vätskeintag under förmiddagen och inget vätskebälte med, resultatet blev naturligtvis energi- och vätskebrist alldeles för tidigt. Jag bet ihop i alla fall, och bitvis rullade det på riktigt fint. Snabbaste kilometern på 5.18 och långsammaste på 5.50. Så på pappret gick det i ett lagom tempo, men känslan var inte alls så behaglig som den hade kunnat vara om jag skött förberedelserna som jag borde.

Och för er som undrar (Lisa…) så jo, det blev 13 km, inte en meter mer, med tanke på hur kroppen fick jobba, på grund av mitt slarv med vätska och sömn innan…

Jag kände mig i alla fall übercool i min nya lättviktsjacka från Asics, och med solbrillorna på, premiär för i år.

Nu har jag roat mig med att lägga upp en planering för nästa vecka. Då är det ju INTE återhämtningsvecka. Nej, då ska det springas utav bara… ja ni vet.

Jag hinner förmodligen ångra mig några varv under veckan, men så här tänkte jag i alla fall planera in passen.

Totalt kommer då veckan att landa på kring 50 km, vilket jag får vara väldigt nöjd med i det här skedet av rehabiliteringen. Två styrkepass, varav ett med kettlebells, och sen ett yogapass, för att uppfylla ett av mina månadsmål. Känner jag för det så lägger jag in ett spinningpass, men knäet gillade inte det pass jag lade in i fredags, så det är kanske lika bra att strunta i det.

Jag ser fram emot kommande vecka!

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.