Referenser

Postat på

Katarina Wall Stenberg

Våren 2010 hade jag precis fyllt 41 och fullföljt mitt livs första Tjejklassiker. Jag älskar att träna och har sällan problem med bristande motivation, men efter Tjejklassikern upptäckte jag att jag inte hade något konkret mål längre. Efter en stunds funderande kom jag på att jag ville prova ett seriöst tränings- och kostupplägg för att se vad jag (trots min ålder!) kunde uppnå på 3 månaders sikt. Jag tog kontakt med Madde (som jag känner genom min träningsdagbok på Shapelink) och hon föreslog ett 3-månaders program där hon lägger upp kost och träning 4 veckor i taget. Vi formulerade konkreta mål, som var att komma i 29″ jeans, kunna göra 15 armhävningar på tårna och utveckla löpträningen. Min första uppgift blev att föra kostdagbok och ge en massa grundinformation till Madde som underlag för programmet.
Jag fick både kostprogrammet och träningsupplägget en vecka i förväg via mail, och de få frågor jag hade svarade hon på samma dag. Till träningsprogrammet hade hon bifogat länkar där man kunde se hur styrkeövningarna skulle utföras, och det var en stor hjälp.
Under tiden jag körde programmet hade vi mailkontakt ungefär varannan dag och en större utvärdering en gång varje vecka. Jag mailade Madde ofta med små frågor som till exempel om jag kunde byta plats på några träningspass, hur jag skulle lägga upp måltiderna om jag körde flera pass om dagen och (väldigt ofta) hur jag skulle få i mig vettig mat på restauranger och resor. Jag fick alltid hjälpsamma, konkreta svar inom några timmar, och kände hela tiden ett stort stöd från Madde. Hon kommenterade mina träningspass i min träningsdagbok och kom med uppmuntran när jag behövde det som bäst. Efter 4 veckor fick jag ett nytt program, så det blev totalt 3 program under tiden samarbetet varade. Madde var väldigt lyhörd för när någon mat inte passade mig eller när jag behövde stuva om i träningen på grund av resor eller annat. Den veckovisa utvärderingen blev veckans höjdpunkt för mig när jag kunde skriva av mig hur veckan hade varit, och sedan få utförlig, personlig feedback från Madde.
Efter 12 veckor var jag starkare, smalare och hade hittat mer variation och glädje i löpningen. Den största skillnaden var nog ändå kosten: Jag hade fått rutiner med bra mat som passade ihop med träningen och gjorde att jag slapp vara hungrig jämt.
Det har gått ett halvår sedan jag gjorde den här satsningen, och jag har behållit de goda tränings- och kostvanorna och kunnat fortsätta att bli starkare, snabbare och mättare! Jag kan varmt rekommendera Madde till alla som behöver en seriös, kunnig, engagerad och inspirerande coach.

Minette Onler

Jag har känt Madeleine i många år, lärde först känna henne när hon var min
spinninginstruktör. En glad tjej med en otrolig energinivå var
första intrycket. Men nu när jag har lärt känna Madeleine, i över 3 år kan jag bara säga att hon är helt otrolig!
Hon har varit min coach och hjälpt mig med träning
och kost inför och under tävlingarna, och denna människa driver fram de
bästa hos mig. Att peppa mig till att orka kämpa lite till och våga ge lite till när jag är som svagast, det är det som får en coach att bli grym.

Tusen tack för all hjälp och stötning!
Minette/ 2011.01.13