Övningstips- styrketräning ben och mage

Postat på

Jag tänkte skriva lite om det pass jag körde med en pt-kund i fredags. Passet var inriktat på ben och mage, och klienten är en man i 30-årsåldern som tränar för allmänt välbefinnande och för att känna sig stark och i form. Ingen speciell idrott alltså, utan allmänt stark, pigg och frisk. Passet är givetvis utformat med honom som tilltänkt utövare men det fungerar jättebra för alla som gillar utmaningar, kanske speciellt för de som gillar explosiv träning.

Uppvärmning: Kettlebells svingar, overhead squats, djupa upphopp på bänk (tänk en knäböj, explodera upp, landa i en knäböj på bänken)

– Front squats

– Enbensböj i TRX

– Raka marklyft med kettlebells

– Liggande bencurl

– Jump squats på stepbräda

– TRX oblique crunch med power crunch

– Woodchopper

– Russian twist

Nedan ser ni filmer på oblique + power crunch och jump squats. Riktiga utmaningar båda två!

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.