Nyårslöfte

Postat på

Jag brukar ge ett nyårslöfte varje år, för att inspirera mig själv till att ”toppa” mitt eget liv, göra det så bra det nånsin går. Ett år lovade jag att bara träna sånt jag tyckte var roligt, detta var i samband med en tävlingsdiet till en av mina sista bodyfitnesstävlingar och jag höll faktiskt det löftet genom hela dieten, och resten av året, vilket jag var oerhört stolt över. Träning går alltid att göra roligt och inspirerande, oavsett om du kämpar mot ett mål som är extremt tufft och krävande. Det enda som krävs är lite mer fantasi och variation, samt rätt inställning.

Ett annat år lovade jag att stressa mindre. Mindre är ju ett ganska luddigt ord men det är också en känsla som är svår att mäta, jag ville att upplevelsen skulle vara att jag hade ett mindre stressigt liv än jag haft innan. Jag tror att jag lyckades ganska bra med det.

Jag har aldrig lovat att gå ner i vikt, komma i en viss klädstorlek eller på något annat sätt leva upp till en viss fysisk mall, både vikt och klädstorlek är ganska oväsentligt, det vet alla gymtjejer som till exempel tränar ben väldigt hårt och får kämpa med att hitta byxor som sitter bra runt benen men inte glappar en decimeter i midjan…

Jag vet vad jag vill se när jag tittar mig i spegeln men motivationen till att träna hårt och äta bra har jag redan, det är en stor del av den jag är, så jag behöver inga löften som pressar mig där. Istället söker jag löften som utvecklar mig som person och får mig att må bättre eller vara lyckligare. Att äta vegetariskt en dag i veckan var ett bra löfte ett år, även om jag inte lyckades med det varje vecka. Det har jag försökt behålla i min filosofi men jag behöver påminna mig om det ibland, att äta mer vegetariskt gynnar både kroppen och miljön.

Förra året lovade jag att våga satsa på heltid på mitt eget företag. Det gjorde jag, och nu har jag arbetat med det på heltid i snart tio månader. Fasen vilken kick det är att tänka på det, att det faktiskt gick!

Inför nästa år tycker jag det är väldigt svårt att bestämma ett löfte. Jag kommer ju att ha en annan individ att ta hänsyn till, som jag ännu inte vet hur h*n ser på livet och dennes personlighet kommer att påverka hur min vardag ser ut. Så vad vågar jag lova? Jag vill ju samtidigt ha ett utmanade löfte att sträva emot, annars blir det ju ingen utmaning!

Jag funderar nog vidare ett tag till, jag har ju två veckor på mig.

Dela gärna med er om ni har några bra idéer om värdefulla löften!

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.