Korta intervaller i snöslasket

Postat på

Det här med snö är inte min grej riktigt. Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas. Jag grät en liten skvätt igår när det började snöa (okej, det kanske jag inte gjorde…) och oroade mig för dagens planerade intervallpass. Inte blev det direkt bättre heller när jag vaknade och det hade kommit ännu mer snöslask.

Lägg därtill att det fortfarande snöade, och som vanligt i Göteborg rörde sig snön mer i sidled än uppifrån och ner, så förstår ni att det krävdes viss mental styrka för att ta sig ut på intervallpass imorse.

Men ut kom jag.

Såklart.

Det kan inte vara roligt jämt.

Efter 3 kilometer satte jag igång med intervallerna. 10*400 meter med 200 meter vila hade jag planerat, och intervallerna skulle gå i ett bekvämt tempo men givetvis vara jobbiga ändå. Med tanke på att tisdagens lätta distanspass blev mer som en snabbdistans så hade jag dock bestämt redan innan att inte maxa ut idag.

Jag matade intervall efter intervall i ett ganska jämnt tempo, lite långsammare på de allra halaste partierna, och lite snabbare de sista då jag kunde springa på bilvägen för det mesta, och slapp trottoarernas slask- och grusblandning. Det blev aldrig direkt jobbigt, troligen pga att underlaget fick mig att hålla igen. Tio intervaller gick förvånansvärt snabbt, och vips var det dags för nedvarvning, 3 kilometer. Det var nog den tuffaste delen av passet, motvind, kläderna hade hunnit bli riktigt blöta och kalla, och dessutom började jag längta efter frukost.

Dagens humor var nog ändå när jag skulle fotografera mina plaskblöta strumpor och inser att modellen heter Dry. Hmm, de kändes inte så dry måste jag säga…

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.