Intervallträning

Postat på

Det blev ett intervallpass på trappmaskinen igår kväll. Inte på maxpuls på något sätt men ändå rejält utmanande. Jag var lite nyfiken på om det gick att liksom kickstarta den här förlossningen några dagar i förväg. Tyvärr tycks det inte ha fungerat men jag hade väldigt roligt medan jag försökte!

Passet lade jag upp såhär:

15 minuter uppvärmning

25 minuter intervaller 60/60 dvs en minut med lågt motstånd, en minut med högt. 13 intervaller hann jag då med, och 12 minuter lugnt emellan. Pulsen väljer du själv hur högt du vill pressa men jag låg nog nånstans kring 80-85 % vilket kändes alldeles tillräckligt.

10 minuter nedvarvning

Totalt alltså 50 minuter men det här passet går ju att göra både kortare och längre genom att välja antal intervaller. Minst fem tycker jag du ska sikta på, och kanske inte så många fler än 20, men ett alternativ är att sedan avsluta med ett antal kortare, tex 30/30 där du ökar tempot ännu mer och pressar ut det sista. Var alltid noga med att värma upp och varva ned för att få ut maximalt av passet och återhämta dig så snabbt det går efteråt.

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.