Grenspecifik träning

Postat på

Igår kväll körde jag två pass för olika grupper. Först min vanliga intervallfys som alla måndagar, där vi jobbade i en cirkel med svingar, roddar, hopprep, klättrande plankan och allt möjligt annat. Burpees också såklart! Jag tror inte att det har varit mer än max fem måndagar som burpees inte varit med i schemat, det är en självklar del av passet och en på många sätt fantastisk övning som ger både styrka och kondition! Mitt fokus med denna grupp är att bygga en allsidig fysik med smidighet, balans, styrka och kondition. De gillar tuff träning och att få ta i så passet innehåller ofta ganska utmanande övningar med en hel del puls.

Direkt efter passet åkte jag vidare för ett utomhuspass med fotbollslaget här i byn. Jag kommer att träna dem lite framöver med fokus på styrka och förbättrad kondition och det är en utmaning jag verkligen ser fram emot. Gårdagens pass fokuserade på knäkontroll, minst sagt nödvändigt för en fotbollsspelare. Utfall åt alla möjliga håll, hopp, fotstyrka och mot slutet bål kombinerat med lite ruscher. Det var ett fantastiskt roligt gäng att jobba med och det var så roligt att se vilka framsteg de gjorde på bara en timme. Kommer att bli grymt detta!

Det jag vill säga är att passen skiljde sig väldigt mycket åt och detta tror jag är väldigt viktigt. Som tränare är min uppgift att skapa pass som anpassats till målgruppen. Jag får aldrig låta mina egna intressen styra utan allt handlar om att se vilken typ av träning en grupp med (starka!) motionärer behöver kontra en grupp fotbollsspelare, eller löpare, eller cyklister osv. Träning måste alltid vara funktionell utifrån just ditt mål och syfte, att det är roligt räcker förvisso långt när det gäller att komma ut och röra på sig men resultatmässigt kommer du att stå och stampa om du inte tänker funktion i det du gör.

Löpteknik kommer att vara ett inslag i fotbollslagets träning framöver. Med fokus på att klara alla snabba ruscher med bra teknik både för att röra sig snabbt över planen och för att hålla sig skadefria. Viktigt!

(Vi tar lite sommar nu va?)

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.