Gårdagens pass

Postat på

Utöver den härliga promenaden igår så blev det en sväng till gymet på kvällen. Jag körde igenom bröst och armar i ett ganska tufft pass, vågade mig till och med på några dropset vilket jag inte kört på ett bra tag.

Övningsvalet blir ganska enformigt just nu, jag kör de övningar där jag har tillräckligt med stabilitet för ryggen och där magen kan vara relativt avslappnad, men så länge det känns bra i kroppen så vågar jag trycka på ordentligt, speciellt nu när det är så kort tid kvar, skulle jag sätta igång något så är ju det helt okej, både jag och bebis är redo för det.

Passet såg ut såhär:

Bröstpress i maskin- Tre set uppvärmning där jag stregrade vikten från 20 reps, sen 15, sen 12. Därefter två dropset med 6-6-6-8 reps i varje set, en viktplatta mindre för varje drop. Sambon (som förövrigt fick till ett sjukt bra benpass igår) servade med att sköta vikterna så jag kunde ta så korta pauser som möjligt mellan varje drop. Riktigt utmattad mot slutet!

Flyes i maskin (bilder)- Tre set på ca 12 reps/set. Fokus på en explosiv men kontrollerad kontraktion, sedan en lite långsammare negativ fas men aldrig så långsamt att det blir segt, bara något lugnare för att hinna andas in ett djupt andetag och ladda för nästa repetition.

Cablecross- Tre set på 10 reps/set. Här går allt fokus till att trycka med bröstet och koppla ur axlarna, samt hålla bröstet högt. Otroligt lätt när man börjar bli trött att man liksom trycker fram axlarna och sjunker ihop i hållningen, då tar övningen helt fel. Sambon passade de sista repsen för att jag verkligen skulle kunna hålla tekniken, det krävs oftast bara en minimal hjälp med vikten för att man ska orka med att göra rätt.

Bicepscurl med z-stång (bild)- Jag gillar denna stång, den känns väldigt skonsam mot handleden och ligger fint i handen. Fyra set här, först ett lättare och sedan tre lite tyngre, men jag var ändå lite feg med vikterna här och hamnade på 15 reps/set på den vikt ni ser. Hade helt klart kunnat lägga på en viktskiva till!

Triceps pushdown- sista övningen och dropset igen. Först tre set med 15, 12 och 10 reps, sedan två dropset på 6-6-6-8 reps/set, där jag minskade vikten med en platta för varje drop. Kort vila, helst bara en sekund, för att trötta ut maximalt. Här gäller det att jobba mot skallen som skriker ”det räcker!” redan efter de två första dropen. Viktigt att hålla tekniken och inte börja dra upp axlarna så en passare kan vara bra att ha här också, jag körde dock utan.

50 minuter tog det totalt och redan nu morgonen efter håller träningsvärken på att lägga sig över hela överkroppen. Ikväll får det nog bli ett konditionspass efter tre dagars styrketräning i rad. Hoppas ni får en trevlig dag!

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.