Formcheck 3 månader

Postat på

Nu har det gått tre månader sen förlossningen och jag tänkte göra en formkoll igen. När jag tittar på min kropp nu så tycker jag att den ser ut som innan jag blev gravid, kanske till och med lite bättre. Magen är starkare och muskulösare än nånsin, över rygg och axlar har jag dock en bit kvar ännu, benen är inte heller lika starka som de var innan. Rumpan är fortfarande lite platt men det är inte långt kvar till den form jag vill ha på den.

Konditionsmässigt tycker jag att jag är tillbaka där jag var när jag blev gravid, dvs för ganska exakt ett år sedan. Snabbheten på intervallerna börjar återvända, jag fixade två mil ganska lätt igår (konditionsmässigt, knäet är ju en annan historia…) och jag lyfter faktiskt mer på vissa muskelgrupper nu än för ett år sedan. Jag känner mig back in business alltså!

När det gäller magen måste jag bara få säga en sak. Jag har aldrig känt mig så fit över magen nånsin! Jag har så superstarka muskler, speciellt på sidorna av magen, så jag kommer på mig själv med att gå och känna på dem under dagen utan att jag tänker på det. Jag kan inte låta bli! Hela bålen känns ärkestabil och jag tycker det syns rent visuellt också. Sen är det alltid svårt att fånga på bild men känslan hos mig är att min bål är betydligt starkare än nånsin förr!

Vågen visar nästan två kilo mindre nu än för en månad sedan så nu väger jag alltså mindre än när jag blev gravid. Fortfarande har jag två kilo kvar till målvikten, ni vet bästa formen ever kräver ju lite extra fokus, men jag är inte ett dugg orolig för om jag ska komma dit. Om jag ska vara ärlig så är jag fortfarande ganska slarvig med maten, det slinker nog ner lite choklad nästan varje dag. Det känns dock som att jag kommer att vänta tills jag slutat amma innan jag tar tag i kosten på allvar, just nu kommer jag undan med lite slarv eftersom amningen kräver sitt. Det finns alltså fortfarande en del trådar att dra i för att toppa formen.

Några bilder av hur det ser ut nu, vi vet ju alla att utsidan inte avslöjar allt men visst är det roligt ändå att följa utvecklingen?

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.