Abrupt slut på nyårspasset

Postat på

Precis som på julafton så var vi idag iväg till gymet för lite högtidsträning. Även idag hade vi sällskap av några andra eldsjälar (läs dårar) som ville avsluta året på allra bästa sätt.

Jag hade planerat att köra axlar och rygg och passet började bra med sidolyft med hantlar, pressar i maskin och sedan sidolyft i cablecross. Därefter gick jag över till latsdragen och fick där till fyra riktigt bra och tunga set. Näst på schemat stod smala roddar från övre trissan i cc, kroppen kändes bra och jag lastade på bra med vikt. Efter att ha kört det första setet så skulle jag visa sambon en ny magövning, där man ligger på en lutande bänk. Eller inte visa förstås, utan förklara.

Han körde igång och hann nog med tre eller fyra reps innan bänken plötsligt faller ner till plant läge, med en jäkla smäll. Sprinten som höll den uppe i lutande läge hade åkt ur! Herre gud vad det hade kunnat gå illa! Nu svor han en stund, vi spolade knogarna med iskallt vatten och plåstrade om, men inget var brutet. Båda pekfingrarna hamnade precis under kanten när bänken smällde ner och med honom liggandes på den kan ni ju tänka er vilken kraft som landade precis på knogen. Det hade kunnat bli en nyårsafton på akuten!

Som ni förstår så var han inte så sugen på att träna vidare efter detta, så vi plockade ihop och åkte hemåt. Lite sådär snopet känns det, som att vi blev lurade på halva passet, men vi får ta igen det nästa år. Så fort knogarna läkt ihop och går att använda igen.

Dagens träningsbild fick bli hemma i köket pga omständigheterna.

Gravatar Image
Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.