Starka tjejer

Postat på

Jag har förmånen att jobba med så många starka tjejer. Jag tänker på det ofta, att jag har så himla tur! Jag har skrivit om det tidigare, om några andra av de starka tjejer jag jobbat med, i det fallet mammor. Det är så få förunnat att få jobba med sin passion, med sitt intresse, med det roligaste man vet. Och att verkligen få se folk utvecklas.

Jag tror på att boosta och peppa varandra. Med den livs och kvinnosyn jag har så tror jag det är viktigt, vi behöver varandra, vi har nog med skit att tampas med därute i en orättvis värld. Och det ger så mycket att få jobba med just tjejer. Självklart jobbar jag med killar också men de behöver oftast inte bedriva samma kamp i sin vardag.

Idag har jag varit på gymmet med två starka brudar. Båda två ganska nyblivna mammor, båda två goda vänner som jag tycker så himla mycket om. Båda två kunder till mig. Båda två målmedvetna och hårt tränande. Den ena har totalt fallit för styrketräning, hon älskar det! Från att aldrig ha tränat innan graviditet och förlossning har jag fått följa henne från rehab efter kejsarsnitt, via ändlösa timmar med bål- och stabilitetsträning till att nu göra tunga marklyft och knäböj med perfekt teknik. När jag pratar så ser jag hur hon lyssnar och verkligen tar in. Tar in på riktigt. Förstår. Därför satte hon sina marklyft i princip felfritt första gången hon provade, nu med en bebis på drygt ett halvår därhemma. Därför gör hon knäböj med exakt precision och känner sin kropp på ett sätt som många inte gör ens efter flera år i gymmet. För att hon har förstått principerna längs vägen och vet exakt hur hon ska tänka med tekniken för att säkra både bål och bäckenbotten. En tjej som vuxit så sen jag först träffade henne, som nu strålar av självsäkerhet.

Den andra är löpare i själ och hjärta. Älskar friheten, kraften, pulsen. Även henne har jag haft turen att få jobba med från tidigt efter förlossningen. Bål, ben, hållning och hela tiden med betoning på att skynda långsamt. Bromsa, leda rätt, uppmuntra, pusha men hela tiden lagom. En tjej som biter ihop och tar i, som säger ”jag älskar när det är tungt!” och som vill vill vill! Även hon noggrann med rehab efter barn i magen, uppmärksam, målmedveten. Mer av ett ”hänga bakom och bromsa-jobb” för mig. Balans som ledord. Och tålamod. En tjej med sprudlande glädje som alltid ger allt hon har.

Jag hoppas att alla mina tjejer, såväl pt-kunder som online, känner hur stolt jag är över dem. Att jag älskar att få följa deras resa, var och en unik, på avstånd eller på plats. Att få se utvecklingen och säga ”minns du, hur den här övningen var helt omöjlig att göra för tre månader sen!?” eller ”minns du hur tufft det var att springa såhär långt/snabbt för ett halvår sen?!” och se hur de tänker tillbaka och minns.

Här har ni en till av mina tjejer. Klok som en bok och precis lika stark hon. Tycker ni att jag är tjatig om jag säger det igen? Att jag är stolt. Det är jag!

En glad skit efter pt-jobb och repetition av Runners strength. Imorgon smäller det igen på SATS Kungsgatan!

Fitnesscoachen

Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *