Laktattest- mät din mjölksyratröskel

Nu lanserar vi en ny tjänst för våra klienter och andra intresserade som vill lära sig mer om sin kropp för att kunna optimera sin träning och få en tydligare översikt över sina pass och resultat. Laktattest eller tröskeltest är ett enkelt men effektivt sätt att mäta var du har din mjölksyratröskel för att sedan kunna planera dina pass, veta vilken pulsnivå du ska ligga på för att få avsedd effekt och även följa din utveckling över tid.

 

Testet utförs på löpband, tar ca 20-30 minuter och genomförs med blodprov i fingret. Efter uppvärmning tas ett första prov och laktatmätaren ger dig  inom ett par sekunder svar på vilken mängd mjölksyra du har i blodet. Testet upprepas igen efter 4 minuter på en högre intensitet och så fortsätter det tills du nått mjölksyretröskeln. Du behöver inte vara vältränad för att utföra testet men du bör vara igång med någon form av konditionsträning samt ha en viss vana av att springa på löpband, för att kunna fokusera fullt ut på uppgiften. Du behöver ingen utrustning, endast träningskläder, skor och kanske en vattenflaska, övrig utrustning tillhandahåller vi.

 

Ett laktattest kostar 495 kr att göra och det går att göra det med mig i Göteborg, Stockholm och Dalstorp samt med David och Samantha i Dalstorp. Bokning sker online här, betalning sker på faktura efter genomgånget test.

 

Välkomna!

Share:

Leave a Reply