Bra övning för rumpan

Här kommer en riktigt bra övning för rumpan, en favorit som ger både styrka och mer put på bakdelen, något som ganska många av oss som tränar strävar efter. Övningen är också bra för löpare som behöver stabilisera höftpartiet mer då den involverar såväl stora sätesmuskeln (gluteus maximus) som de mer stabiliserande på sidan (gluteus medius).

 

Placera skivstången över höften, precis nedanför höftbenen. Sätt ett gummiband runt knäna. Fötterna ska vara lite bredare än axelbrett. Lyft dig så skulderbladen ligger på bänken, pressa sen ut knäna från varandra, håll dem så brett hela tiden och pressa upp höften så du blir helt rak från axlar till knän. Vänd ner mot golvet igen och upprepa. Kör 3 set och 10-12 repetitioner om det är muskelmassa du är ute efter, 2-6 om du vill ha styrkan och 15 eller mer om du bara vill ha uthålligheten men ingen volym.

Share:

Leave a Reply