Go eco!

Postat på

När man som jag jobbar med kost så får man otroligt många frågor om vad man egentligen ska äta. Vilka kosttillskott funkar, hur mycket protein behöver man, vilken kalorinivå är lagom för att gå ner i vikt osv. Är det från mina klienter så ger jag svar utifrån deras mål och förutsättningar men ofta är det från folk jag möter över en middag hos gemensamma vänner eller någon som tränar samtidigt som mig på gymmet och kommer fram och frågar. Då är det jättesvårt att ge ett bra och framförallt relevant svar för just den personens liv.

Dock finns det ett kosttips som jag skulle vilja dela med mig av till alla. En grundregel som gäller alla oavsett mål, bygga muskler, springa snabbare, bli lättare, bli tyngre.

Go eco!

Jag äter själv hellre ekologiska produkter än fettsnåla om jag ska välja. Ekologisk kokosmjölk istället för lightkokosmjölk. Ekologisk yoghurt istället för lättyoghurt. Ekomjölk finns ju i alla fetthalter, creme fraiche väljer jag iofs lätt eftersom det blir så himla kladdigt annars. Trots att dessa produkter självklart ger mer kalorier så har jag inte gått upp i vikt sen jag började ändra för några år sen. Jag har absolut ingen vetenskaplig förklaring till det och det är ju inte logiskt egentligen men på nåt sätt tror jag ändå att kroppen blir lugnare när vi inte stoppar i den massa tillsatser. Sen ska jag ju säga att jag ändå slurpar i mig nån cola light varje vecka och förstås lite godis vilket absolut inte är fritt från tillsatser men jag försöker välja mest choklad som ändå är fritt från färgämnen och jag dricker vatten största delen av tiden. Jag tycker att det är ganska fascinerande att det faktiskt fungerar såhär

Detta är ett tips från mig, städa upp i din kost, välj eco så långt det är möjligt och våga lita på att din kropp mår bättre av lite mer fett här och där än av alla dessa konstiga ämnen och besprutningar. Det är inte alls säkert att du går upp i vikt.

Har din lokala affär ett dåligt sortiment så rekommenderar jag bodystore, de har ett riktigt imponerande utbud av såväl mat som schampo, smink och även en del barnartiklar för er med barn. Klicka på bilden så kommer du direkt till eko-sortimentet.

Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *