Finlir och kvalitetstid

Postat på

Under en ledig helg kan man hinna med en hel del. Men framförallt kan man hinna med att göra ingenting. Eller i alla fall inte göra något annat än att umgås. Jag har hunnit umgås massor i helgen och det har varit helt fantastiskt!

Förutom massor av avkoppling och kvalitetstid med familjen och vänner har jag hunnit med ett par riktigt bra träningspass. Igår förmiddag blev det en mil i löparskor längs grusvägar, genom fårhagar och på skogsstigar som jag inte sprungit på förut. På lätta ben och med bra sällskap avverkades rundan i ett förvånansvärt högt tempo med tanke på terrängen. Dessutom var det helt perfekt temperatur för en löptur och jag var alldeles lycklig när jag kom hem!

Idag ägnade jag mig åt finlir i gymmet. Diverse olika enarmsövningar för axlarna, för att säkerställa att höger och vänster är och förblir lika starka och dessutom ge bålen en rejäl omgång. Utöver det massor av kärlek till vaderna, en liten men ack så viktig muskelgrupp att träna både för symmetri och för löpningen, ett starkt och effektivt löpsteg kräver ett bra frånskjut och en skonsam landningsfas, där vadmuskeln tar största delen av din vikt. Enarmsövningar är jättebra att lägga in så ofta du kan, det är lätt hänt att ena armen jobbar mer än den andra och att du fäller bålen åt något håll när du pressar med dubbla hantlar. Eftersom du håller en hantel även i andra handen så är det inte säkert att du själv kan se det i spegeln. Testa med en sida i taget nån gång så ska du få känna på skillnaden!

Välkommen till första dagen i ditt nya liv! Jag hjälper dig att ta bättre hand om dig själv, antingen du behöver hjälp med att komma igång med träning, se över dina matvanor eller kanske toppa formen inför en tävlingssatsning. Jag har gedigen utbildning och erfarenhet av träning och hälsa på såväl akademisk nivå som inom elitidrottsvärlden. Jag jobbar med löpare, fitnesstävlande och motionärer, oavsett tidigare träningserfarenhet. Jag har gedigen utbildning och lång erfarenhet av träning och hälsa. Låt mig hjälpa dig att ta din träning och hälsa till en ny nivå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *